At skabe sit drømmejob

Blog

9. maj 2015
| Portræt | Selvstændig

At skabe sit drømmejob

 

Linda Rye Eskesen, uddannet jurist fra Aarhus Universitet i 2006 og har en diplomuddannelse i journalistik fra 2012 fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Har haft eget CVR-nummer siden marts 2015 og startede rigtig op i april i år. 

 

Foto: Camilla Rønde

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Linda Rye Eskesen, er medlem af netværksforløbet Ladies First Business og startede tidligere på året sin virksomhed Juridisk Kommunikation. På den måde skabte hun selv sit drømmejob; at formidle jura på et letforståelig måde. Vi har taget en snak med hende om, hvordan det hele startede, og hvad der er så særligt ved kombinationen af netop jura og journalistisk.

 

Hvad lavede du før du blev selvstændig, og hvorfor startede du virksomhed?

Jeg arbejdede som konsulent i en fagforening i næsten otte år, afbrudt af et par barsler og en uddannelsesorlov for at læse på Journalisthøjskolen. Jeg arbejdede med juridisk sagsbehandling og rådgivning og fungerede som forhandlingskonsulent og underviser. Der var meget formidling af jura i mit arbejde, både mundtligt og skriftligt og til forskellige målgrupper. Jeg fandt ud af, at det var det jeg brændte for.

Jeg vælger en vej som selvstændig, da jeg ser det som den bedste mulighed for at skabe mit drømmejob, hvor jeg kan arbejde både med jura og journalistik. Når jeg skal hjælpe virksomheder med at formidle jura, skal jeg fordybe mig i juraen samtidig med, at jeg skal bruge de journalistiske redskaber til at lave det om til lettilgængelige tekster. Det synes jeg er enormt spændende og udfordrende.

Måske findes jobbet derude, hvor jeg kan gøre dette på fuld tid som ansat. Det har jeg i så tilfælde ikke opdaget endnu. Derfor vil jeg selv sammensætte et job med flere arbejdsgivere/kunder, der skal have løst en kommunikationsopgave en enkelt gang eller med jævne mellemrum. At blive selvstændig har aldrig været det oplagte valg for mig. Det er mere den anden vej rundt; at målet om at få et job, som jeg er glad for, bedst kan nås ved at blive selvstændig. Når det så er sagt, så tiltaler det mig at være selvstændig, nu hvor jeg er i gang. Jeg kan godt lide fleksibiliteten, friheden og at jeg selv styrer slagets gang.

Hvad er det kombinationen af journalistik og jura kan?

Jeg synes de to fag komplimenterer hinanden så godt. Siden jeg læste på universitetet, har jeg ønsket, at kombinere min cand,jur men en journalistisk uddannelse. Jura er svært tilgængeligt men noget som alle er berørt af i hverdagen. Desuden får stort set alle før eller siden brug for professionel juridisk hjælp. Trods det har juraen et dårligt ry, og mange synes, det er tørt og kedeligt.

Journalistikken kan bruges til at ændre på den opfattelse og bringe juraen tættere på folk og gøre den mere vedkommende. Jeg kan bruge journalistikken i formidlingen af juraen, så den bliver lettere tilgængelig, interessant og ikke mindst når ud til målgruppen. Jura er spændende, hvis det pakkes rigtigt ind. Desuden er det meget interessant og udfordrende for mig at arbejde med sproget på den måde og bruge det til at gøre noget svært tilgængeligt stof til interessant læsning.

Jeg har skrevet mere om netop det på min blog her.

Måske findes jobbet derude, hvor jeg kan gøre dette på fuld tid som ansat. Det har jeg i så tilfælde ikke opdaget endnu.

Har du et forbillede, en rollemodel eller en mentor, som du bruger i dit arbejdsliv?

Jeg har ikke en bestemt rollemodel eller forbillede. Men jeg beundrer kvinder og mænd, der tør tage springet ud i livet som selvstændig og som får bygget deres egen virksomhed op. Jeg samler på succeshistorier, der kan bekræfte mig i, at det kan lade sig gøre, og jeg ikke er den eneste, der har vovet mig ud på dybt vand.

Hvad glæder du dig mest til/hvad er det næste bedste, der skal ske i dit arbejdsliv?

Jeg er helt nystartet og arbejder derfor i øjeblikket med at så en masse frø for på sigt at høste flere opgaver jeg kan tjene penge på. Så det jeg næste gode der – forhåbentlig - skal ske er, at jeg kan bruge mere tid på skriveopgaver og mindre tid på salg. Altså bruge mere tid på det jeg brænder for.

Jeg beundrer kvinder og mænd, der tør tage springet ud i livet som selvstændig og som får bygget deres egen virksomhed op.

Hvad får du ud af at deltage i netværksforløbet Ladies First Business?

Jeg møder nogle ligesindede selvstændige kvinder, der har forskellige slags forretninger men mange af de samme udfordringer, som jeg har. Det er et forum, hvor der er plads og hjerterum til, at man kan dele både succeser og udfordringer. Det er meget inspirerende at høre hvordan man også kan, gøre det, og jeg får enorm god sparring. Ikke mindst får jeg udvidet mit netværk, som nok er særligt vigtigt, når man er nystartet selvstændig.