Danske kvinder bringer bæredygtig mode til London Fashion Week

 


Vi har et medansvar
Bæredygtighed er en kerneværdi hos Nord by Nord, som vil have et opgør med overforbruget.

”Det er kommet ud af kontrol, den måde vi forbruger på i dag. I vores øjne er der behov for noget balance, og det når helt ud til os selv som forbrugere, at vi er nødt til at tage et ansvar. Vi har et medansvar for at passe på vores ting og miljøet og jorden i det hele taget. Vi har jo kun den ene.”

Jeanette nævner Earth Overshoot Day, der falder tidligere og tidligere for hvert år, som et tydeligt tegn på, hvor galt det står til med forbrugskulturen.

Alle taskerne er made in Denmark – de bliver nemlig syet af Lotte og Jeanette selv. For øjeblikket kan de godt følge med efterspørgslen. ”Vi har forberedt dokumentation så vi kan hente folk ind, men vi vil så vidt muligt foretrække at have en lokal produktion”, siger Jeanette.


Bæredygtig elegance
På modeugen i London fremviser Nôrd by Nôrd to kollektioner. Deres Core Collection indeholder basisprodukter, der blev skabt efter en tur til Nepal. Her blev designerne inspireret af forskellige teknikker til kvalitetsdygtigt håndarbejde og simpelt, klassisk design.

Den nye Exclusive Collection har fået navnet Scandinavian Spirit og er mere sæsonpræget, i år med farverne sort og petroleum til vinterhalvåret. Kollektionen er skabt med tanke på bæredygtig elegance.


Hvad så nu?
Vi hos Ladies First giver Nôrd by Nôrd et kæmpe klap på skuldrene og ønsker stort tillykke med præstationen! Og hvad er så næste skridt efter London Fashion Week?

”Et julemarked i Horsens, haha”, siger Jeanette og tilføjer, at virksomheden skal deltage i Greentech Challenge i København, og at partnerne desuden skal skrive deres bachelorprojekter på uddannelsen i Entreprenørskab på VIA Design i Århus, der naturligvis også kommer til at dreje sig om Nôrd by Nôrd.

”Vores mål med Fashion Week er, at få skabt noget kendskab, ikke bare til os som brand, men også til de værdier vi har. Forhåbentlig er der nogen, der tager det til sig og har lyst til at støtte op om det, så vi kan blive ved med at gøre det vi gør.”

Tjek de flotte tasker ud på Nord by Nords hjemmeside her.

Kan du lide, hvad du ser? Så kan du lige nu få 20% rabat, hvis du er PREMIUM medlem af Ladies First! Meld dig ind og støt vores gode netværk her.

Blog

14. september 2018
| Selvstændig

Danske kvinder bringer bæredygtig mode til London Fashion Week

I dag starter London Fashion Week 2018, og med som repræsentanter for dansk, bæredygtigt design er århusianske Jeanette Honoré Thorsted og Lotte Winther. Tidligere på året er kvindernes fashion brand, Nôrd by Nôrd, blevet spottet på ‘Upcoming Designers’-siderne i henholdsvis Vanity Fair UK og British Vogue.
Nôrd by Nôrd designer lækre tasker fra upcyclede skind og pelse, som ellers var gået til spilde. De får leveret skind fra slagterier i hele verden, som efterfølgende behandles og gøres brugbare til taskeproduktion.
Jeanette fra Nôrd by Nôrd forklarer, hvad meningen er med virksomhedens fokus på slow fashion.
”Simpelt hen at sætte tempoet ned. Kort og godt. At vi ikke skal have så travlt, heller ikke med udskiftning af vores ting. De ting, vi bruger skal have en vis kvalitet, så de rent faktisk kan holde til, at man bruger dem i længere tid.”

Jeanette Honoré Thorsted og Lotte Winther

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Lige nu er jeg meget optaget af vores nye danske projekt "Indre Styrke", som vi lige har sat i gang på Humlebæk Skole. Projektet er vores første projekt i Danmark. Det har fokus på sårbare danske folkeskoleelever. Det er et super spændende projekt, hvor vi i samarbejde med Foreningen for Børns Livskundskab, danske folkeskoler og Bikubenfonden har oprettet et nyt valgfag som løber over 12 uger. Her kommer de mest sårbare elever igennem forskellige øvelser og samvær med andre, hvor de arbejder på at styrke deres selvværd. Vi har lige afholdt vores første camp ud af to, hvor børnene over en weekend lavede mad over bål, legede i naturen og fik friheden til at tale om de svære ting i livet.

Et andet projekt, som jeg har fokus på lige nu, er et nyt skoleprojekt, som vi er ved at starte op i et af Kenyas største slumområder kaldet Kibera. På skolen går der lige nu 4700 elever, men de har virkelig dårlige forhold, ingen bøger og meget dårlige undervisningslokaler. Det vil vi gerne lave om på, så vi kan sikre børnene de bedst mulige forudsætninger for en god uddannelse.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Inden jeg startede Human Practice Foundation valgte jeg at forlade den trygge advokatverden, for at se hvilke andre muligheder der var for mig i livet. Det førte til en rejse rundt i verden, hvor jeg på egen krop oplevede hvor barsk og brutal verdenen kan være.

Efter med egne øjne at have set de forfærdelig vilkår som udsatte og sårbare børn lever under, valgte jeg at starte Human Practice Foundation for gøre en forskel for netop disse børn, som ingen muligheder har. Det er et valg som har ledt mig ud på en inspirerende og lærerig rejse, som jeg aldrig ville have været foruden.

Hvad betyder balance mellem arbejds- og familie/privatliv for dig?

Jeg arbejder utrolig meget og er næsten altid på farten for at besøge vores projekter i Nepal eller Kenya eller afsted for at besøge vores donorer i Zurich, Stockholm, London eller Oslo. Mine gode venner og familie betyder utroligt meget for mig, selvom jeg ikke altid får dem prioriteret nok.

Det var helt fantastisk at være en del af og se hvor meget børnene åbnede sig op og styrkede hinanden.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Jeg er helt utrolig glad for at have skabt Human Practice Foundation. På bare 5 år har vi formået at bygge 50 skoler i Nepal og Kenya for 20.000 børn. Vi har udviklet kvalitets uddannelsesprogrammer og opstartet te-og kaffeprojekter for at støtte op om lokalsamfundet - og rejsen er ikke slut endnu.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Det har været helt afgørende for at skabe Human Practice Foundation, som i dag består af en masse fantastiske mennesker i både Danmark og udlandet.

Det havde aldrig kunne lade sig gøre uden alle dem som hjælper og støtter HPF.

Blandt andet gør vores gruppe af Founding Fathers det muligt for os at sikre, at alle donationer går ubeskåret til vores projektarbejde. Det er en kæmpe gave, som betyder at vi har mulighed for at investere hver en doneret krone i at gøre en forskel for udsatte børn.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn?

At det er utrolig vigtigt at være sand overfor sig selv og følge sit hjerte. Det er der drivkraften og passionen ligger, som jeg tror er de skjulte skatte. Samtidig at ens styrke ofte ligger lige bag ens svaghed – når man giver slip på frygten for at være anderledes – ser man sine egentlige styrker.

Det havde aldrig kunne lade sig gøre uden alle dem som hjælper og støtter HPF.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Der er utrolig mange at takke i denne rejse. Jeg var heldig at møde mine Founding Fathers meget tidligt i processen, uden dem ville jeg ikke være hvor jeg er i dag. Blandt andet har Ole Andersen, tidligere bestyrelsesformand i Danske Bank, og vores bestyrelsesformand Lars Förberg spillet en meget stor rolle, og de har begge været en kæmpe støtte. Samtidig har de gamle og værdibaserede familier som Foss og Topsøe-familien været en utrolig stor støtte. Min gamle arbejdsplads advokatkontoret Gorrissen Federspiel, har være en helt utrolig stor hjælper – det er jeg meget taknemmelig og glad for.

Hvad har du lært af at skabe Human Practice Foundation?

Jeg har lært betydningen og vigtigheden af at samarbejde med forskellige mennesker og at tro på sig selv. Man kan utroligt meget mere end man selv tror, og sammen kan vi endnu mere.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Jeg vil gerne nominere Joan Thygesen fra Odsherred Zoo Rescue Center. Hun er en ildsjæl som gør et KÆMPE arbejde med at give forsøgsdyr et godt liv. Hun mistede sin mand – men kæmper videre alene.