Danske kvinder bringer bæredygtig mode til London Fashion Week

I dag starter London Fashion Week 2018, og med som repræsentanter for dansk, bæredygtigt design er århusianske Jeanette Honoré Thorsted og Lotte Winther. Tidligere på året er kvindernes fashion brand, Nôrd by Nôrd, blevet spottet på ‘Upcoming Designers’-siderne i henholdsvis Vanity Fair UK og British Vogue.

Nôrd by Nôrd designer lækre tasker fra upcyclede skind og pelse, som ellers var gået til spilde. De får leveret skind fra slagterier i hele verden, som efterfølgende behandles og gøres brugbare til taskeproduktion.

Jeanette fra Nôrd by Nôrd forklarer, hvad meningen er med virksomhedens fokus på slow fashion.
”Simpelt hen at sætte tempoet ned. Kort og godt. At vi ikke skal have så travlt, heller ikke med udskiftning af vores ting. De ting, vi bruger skal have en vis kvalitet, så de rent faktisk kan holde til, at man bruger dem i længere tid.”


Vi har et medansvar
Bæredygtighed er en kerneværdi hos Nord by Nord, som vil have et opgør med overforbruget.

”Det er kommet ud af kontrol, den måde vi forbruger på i dag. I vores øjne er der behov for noget balance, og det når helt ud til os selv som forbrugere, at vi er nødt til at tage et ansvar. Vi har et medansvar for at passe på vores ting og miljøet og jorden i det hele taget. Vi har jo kun den ene.”

Jeanette nævner Earth Overshoot Day, der falder tidligere og tidligere for hvert år, som et tydeligt tegn på, hvor galt det står til med forbrugskulturen.

Alle taskerne er made in Denmark – de bliver nemlig syet af Lotte og Jeanette selv. For øjeblikket kan de godt følge med efterspørgslen. ”Vi har forberedt dokumentation så vi kan hente folk ind, men vi vil så vidt muligt foretrække at have en lokal produktion”, siger Jeanette.


Bæredygtig elegance
På modeugen i London fremviser Nôrd by Nôrd to kollektioner. Deres Core Collection indeholder basisprodukter, der blev skabt efter en tur til Nepal. Her blev designerne inspireret af forskellige teknikker til kvalitetsdygtigt håndarbejde og simpelt, klassisk design.

Den nye Exclusive Collection har fået navnet Scandinavian Spirit og er mere sæsonpræget, i år med farverne sort og petroleum til vinterhalvåret. Kollektionen er skabt med tanke på bæredygtig elegance.


Hvad så nu?
Vi hos Ladies First giver Nôrd by Nôrd et kæmpe klap på skuldrene og ønsker stort tillykke med præstationen! Og hvad er så næste skridt efter London Fashion Week?

”Et julemarked i Horsens, haha”, siger Jeanette og tilføjer, at virksomheden skal deltage i Greentech Challenge i København, og at partnerne desuden skal skrive deres bachelorprojekter på uddannelsen i Entreprenørskab på VIA Design i Århus, der naturligvis også kommer til at dreje sig om Nôrd by Nôrd.

”Vores mål med Fashion Week er, at få skabt noget kendskab, ikke bare til os som brand, men også til de værdier vi har. Forhåbentlig er der nogen, der tager det til sig og har lyst til at støtte op om det, så vi kan blive ved med at gøre det vi gør.”

Tjek de flotte tasker ud på Nord by Nords hjemmeside her.

Kan du lide, hvad du ser? Så kan du lige nu få 20% rabat, hvis du er PREMIUM medlem af Ladies First! Meld dig ind og støt vores gode netværk her.

6 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *