Drømmen stod og råbte os ind i øret

Blog

13. juni 2016
| Portræt | Selvstændig

Drømmen stod og råbte os ind i øret

Et speciale åbnede en drøm om at starte virksomhed, og en dag overgav Astrid og hendes specialemakker Thilde sig til projektet og startede konsulenthuset LEBEN. Astrid meldte sig ind i netværksforløbet for iværksættere i Aarhus for at tage sig selv alvorligt som iværksætter, og vi har talt lidt med hende om passion, empowerment, historier og om at træne blikket til at se vores egne styrker.

 

Astrid & Thilde

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Man hører meget om hvor hårdt et er at være selvstændig, men hvis nogen havde fortalt mig hvor spændende og levende en tilværelse det er, havde jeg gjort det for længst.

Navn: Astrid Bjørnskov Thorhauge
Alder: 33
Nuv. beskæftigelse: Konsulent i Konsulenthuset LEBEN
Uddannelsesbaggrund: Cand. mag i Moderne Kultur og Kulturformidling samt efteruddannelse ved DISPUK i narrativ praksis

Fortæl kort om din baggrund og hvordan du er endt som indehaver af et konsulenthus?
Jeg har altid været optaget af fortællinger, og hvad de gør ved folk. På studiet skrev jeg og min partner speciale om Digital Storytelling – om at bruge fortællinger som empowerment. Lige siden har vi talt om at starte virksomhed sammen og efter nogle år, hvor vi hver især afprøvede arbejdslivet, måtte vi til sidst overgive os til drømmen, som stod og råbte os ind i øret. Så nu har vi stiftet Konsulenthuset Leben, hvor vi arbejder kreativt med at gentænke virksomheders fortællinger og medarbejdernes færdigheder og har allerede fået rigtig god respons på vores koncept.

Og jeg kan ikke forestille mig nogensinde at skulle tilbage i et fast arbejde.

Hvordan skiller jeres konsulenthus sig ud fra alle de mange andre konsulenthuse?
Vi har begge baggrund i kreative brancher, og vi adskiller os ved netop ikke at være klassiske proces- eller organisationskonsulenter. Vi arbejder med folks egen kunnen og med at sætte deres egen skaberkraft i spil – faktisk helt konkret gennem et spil, vi selv har udviklet, som hedder GENTÆNK. Og så bruger vi i høj grad vores personlighed og vores skæve sider til at inspirere og iværksætte den enkeltes potentiale.

Gentænk

Hvad er definitionen af succes på jeres projekt?
Når vi oplever et match mellem det vi vil, og det folk har brug for. Og når vores idé lever videre hos dem, vi har arbejdet med.

Hvis der er én ting, du aldrig vil gå på kompromis med, hvad er det så?

Vi vil aldrig gå på kompromis med kærligheden til det, vi laver. Det skal være passionen, der driver værket, ikke penge, prestige eller pligter.

Hvad er du mest stolt af at have opnået?
At have lavet et koncept, der virker, og som virkelig rammer noget i folk.

Hvad er den største udfordring - og hvordan arbejder I med det?
Så mange ideer, så lidt tid. Vi øver os i at ruste os med tålmodighed og stole på, at der kommer en tid til hvert nyt koncept.

Er der noget, som er kommet bag på dig eller som du gerne ville have vidst inden du tog springet?
Hvor sjovt det er! Man hører meget om hvor hårdt et er, men hvis nogen havde fortalt mig hvor spændende og levende en tilværelse det er, havde jeg gjort det for længst.

Hvorfor har du meldt dig ind i Ladies First Netværksforløb og hvad har du fået ud af at deltage?
Jeg meldte mig ind i Netværksforløbet inden vi overhovedet var startet, for allerede der at tage mig selv alvorligt som iværksætter. Og det har været så fedt at møde andre i samme situation og blive inspireret af andre go-getters.

Hvad er dit bedste “LEBEN”-råd til vores medlemmer?
Vi arbejder med at træne blikket til at se alt det, man allerede kan. Der er generelt alt for lidt fokus på alle de små ting, som rent faktisk lykkes. Så i stedet for at slå dig selv i hovedet over de ting, du ikke nåede, så prøv at flytte blikket lidt.

Øv dig i at slutte hver dag af med at fortælle dig selv/din mand/din veninde om en lille oplevelse, hvor du gjorde noget du var glad for.

Du vil blive overrasket over hvor hurtigt, du automatisk vil begynde at få øje på flere af disse oplevelser. Og bliver inspireret til at gøre mere af det, du allerede lykkes med.

www.konsulenthusetleben.dk