Indimellem er det bedst at sige pyt!

Blog

18. april 2016
| Portræt | Selvstændig

Indimellem er det bedst at sige pyt!

Det startede med en praktik i et webbureau, og idag er Ida Christine ansvarlig for konceptet mademyday under virksomheden DuGlemmerDetAldrig. Hun er medlem af vores netværksforløb for iværksættere i Aarhus, og vi har talt lidt med hende om salg og tvivl og om at sige pyt og tilgive lidt flere mennesker, end man plejer.

Navn: Ida Christine Andersen
Alder: 28
Nuv. beskæftigelse: Ansvarlig for at bygge konceptet mademyday op
Uddannelsesbaggrund: Informationsvidenskab fra Aarhus Universitet

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvordan er du endt der, hvor du står i dit arbejdsliv i dag?

Jeg var i praktik hos Novicell, der er et stort webbureau, hvor en ung fyr, der var ansat der, ønskede at starte sit eget. Jeg blev studentermedhjælper efter min praktik og da spurgte han om jeg ikke ville hjælpe ham lidt med forskellige opgaver, så jeg var studentermedhjælper halvdelen af tiden hos ham. Kort tid efter tog jeg til Canada på et udvekslingssemester, men da jeg kom hjem spurgte han om ikke jeg ville fortsætte – men kun hos ham. Det gjorde jeg imens jeg tog sidste semester og blev færdig med specialet.

Da jeg blev færdig på uni, forhandlede vi lidt om, hvorvidt jeg kunne få en fuldtidsstilling. Der gik et par måneder, hvor jeg stadig arbejdede som studiejobber, men supplerede op med andre arbejdsopgaver og jobs ved siden af, indtil det økonomisk blev muligt at blive ansat. På det tidspunkt blev jeg ansat til at arbejde for DuGlemmerDetAldrig, men brændte meget mere for vores lille søsterprojekt, mademyday. Et halvt år efter fik jeg så det fulde ansvar for at løfte mademyday selv. Her står jeg i dag.

Hvad her det mest grænseoverskridende du har gjort i dit arbejdsliv?
Det er de salgssituationer, hvor jeg skal ud og overbevise nogle mennesker, om at mit hjertebarn er verdens bedste idé og de skal investere bare lidt tid og bare lidt penge på det.

Det med at forhandle en situation ud af det, som er værdifuld for os og ikke bare for dem - det synes jeg er svært.

Hvad er du mest stolt af at have opnået?

Jeg tror, det er det netværk, jeg har. Det er det mest værdifulde i mit og jeg ved, at jeg altid kan række ud i det. Men det kræver også, at man giver en masse igen og det er jeg stolt af hver eneste gang jeg gør. Hver eneste gang jeg gør en lille forskel for andre.

Hvornår var du sidst i tvivl?
I dag. Om det jeg laver er godt nok og skaber den værdi det skal, for de mennesker, der skal bruge det.

Hvem har inspireret dig gennem din karriere?
Jeg har haft rigtigt mange rollemodeller og synes generelt, der er vildt mange inspirerende mennesker, som man altid bør suge til sig fra. Men jeg må indrømme at en kvinde som Ditte Maria Kollerup virkeligt inspirerer mig. Selvom hun er direktør for et stort byggefirma, hvis økonomi hun har vendt helt på hovedet efter sin far, så er hun altid til stede og nærværende med de mennesker, hun er sammen med og utroligt bevidst om den glæde og energi hun bringer ind i andres verden. Det er fantastisk!

Dem jeg sparrer med i dagligdagen ellers er hovedsaligt fyre eller online marketing specialister, så det har været fantastisk at få andre inputs end dem.

Hvorfor har du meldt dig ind i Ladies First Netværksforløb?

Jeg meldte mig ind for at få en masse god sparring med kvinder, der måske beskæftiger sig med andre områder end mig og derfor har masser af nye perspektiver. Dem jeg sparrer med i dagligdagen ellers er hovedsaligt fyre eller online marketing specialister, så det har været fantastisk at få andre inputs end dem.

Hvad er dit allerbedste råd til vores medlemmer?

"Husk at sige pyt".

Der er så mange situationer og oplevelser i vores hverdag, som vi, specielt som kvinder, bekymrer os om hele tiden. Ind i mellem er det bedst at sige pyt, for at kunne give slip på det. Også selvom det kræver, at vi måske er lidt mindre perfektionistiske på alle fronter, lidt mindre effektive en dag eller tilgiver lidt flere mennesker end vi plejer.

Er du nysgerrig på at høre lidt mere om mademyday og Ida Christines hjertebarn, kan du læse med her!