Jeg er ved at lære at klappe mig selv på skulderen!

Blog

18. maj 2016
| Portræt | Selvstændig

Jeg er ved at lære at klappe mig selv på skulderen!

Louise er 35 år og uddannet frisør, men for et år siden blev udgivelsen af en bog om vintage, til et helt nyt markedskoncept  i Aarhus, og nu er konceptet RETROGULD bl.a. også på vej til Odense. Vi har talt lidt med Louise om det lidt uventede iværksætter-eventyr, om at ting tager tid, at huske at holde fri, og om, hvordan man kan blive en bedre chef for sig selv.

 

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Navn: Louise Trillingsgaard
Alder: 35
Nuv. beskæftigelse: Selvstændig freelancer. Markedsarrangør af www.retroguld.dk samt redaktør på DBAs blog: DBAGuide.dk
Uddannelsesbaggrund: Erhvervsuddannelse som Frisør og kosmetolog, 10 år i modebranchen, online markedsførings udd. Bigum.co

Hvordan opstod Retroguld, og kan du fortælle kort om konceptet?

Retroguld opstod ved en tilfældighed. Jeg skulle udgive min bog RETROGULD i maj 2015, og jeg ønskede ikke at holde en stiv reception for at markere udgivelsen, så jeg bookede "bare" Godsbanen i Århus til at afholde et loppemarked med bogens butikker, der så kunne markere udgivelsen. Hallen blev booket en måned inden afholdelse. Den rå hal på Godsbanen er 1200 m2, så jeg havde regnet med at skulle spærre noget af hallen af, da jeg sikkert ikke ville få nok udstillere på min standplan. Men jeg havde helt udsolgt inden vi åbnede dørene - og alle udstillere var sidenhen henne hos mig og sige; "det blir du NØDT til at gøre igen, det er jo et helt fantastisk koncept allerede", osv osv.

Hvad betyder netværk i forhold til etableringen af Retroguld?

Netværk betød ikke det vilde under etableringen faktisk - det er først bagefter, at det ord har fået en kæmpemæssig værdi for mig. Nu betyder netværk alt. Også især da jeg nu tilbyder en særlig netværks-platform til retro- og vintagesamlere. Vi kalder det selv Retroguld Familien. De har deres egen lille netværksgruppe inde på Facebook. Her kan de kommunikere og hjælpe hinanden. Fx med poser og prisskilte - men også med skulderklap og ris/ros til arrangementet og dem selv indbyrdes.

Hvad ville du ønske du vidste før, som du ved nu?
Uhhh... Jeg har betalt mange (dyre) lærepenge, men det fede er, at det hele har været en kæmpe lærerig rejse. Jeg kan hele tiden forbedre og udvikle mit koncept. Den vigtigste læring for mig har nok været, at ting tager tid. Og at det er okay, hvis man ikke altid lige kan finde sig den tid med to små piger på hjemmefronten. Jeg har lært at arbejde udenom familie-tiden, men det betyder også, at jeg ofte arbejder hver eneste aften. Til gengæld henter jeg mine piger kl. 15, og eftermiddagen er hellig, indtil de puttes ved 19/20-tiden.

Hvornår har du sidst været rigtig meget i tvivl om noget?

Vi har lige valgt at udvide konceptet til Odense - udover Aarhus. Det var en kæmpe stor beslutning og sindssyg nervepirrende. Men vi er i super trygge hænder hos DOK5000, så jeg glæder mig til at teste det af til september.

unnamed3

Hvad er du mest stolt af at have opnået?
Det må være det hele - på kun ét år! Får helt åndenød bare ved tanken. Bogen, markederne, opsigelsen/selvstændigheden, freelancerjobbet hos DBA.dk, online uddannelsen - og nu udvidelsen til Odense. Jeg kan godt forstå min krop og hjerne nogle gange føler sig lidt træt.

Den vigtigste læring for mig har nok været, at ting tager tid. Og at det er okay, hvis man ikke altid lige kan finde sig den tid med to små piger på hjemmefronten.

Hvad er det bedste råd, du har fået?

Husk at holde fri - træk stikket og helliggør nogle aftener til egen tid. Den gik lige ind, da jeg fik serveret den af en kær veninde! Jeg er ikke en særlig god chef overfor mig selv - faktisk ganske forfærdelig, fordi jeg kræver det umenneskelige af mig selv. Så det jeg er ved at prøve at lære, er at klappe mig selv på skulderen for alle de ting jeg nåede idag - istedet for at dunke mig i hovedet med alt det jeg ikke fik nået. Ellers bliver det sådan en nedadgående spiral.

Hvordan gør du brug af de sociale medier til Retroguld?
RETROGULD ville intet være uden de sociale medier. Efter min online markedsføringsuddannelse hos Bigum&Co.bruger jeg det enormt strategisk (især på Facebook) når der er nye events osv. Og det giver virkelig pote + man har en god mavefornemmelse ved at vide at det er ca. Halvdelen der har tilkendegivet, at de dukker op på en Facebook begivenhed. Så har jeg et mål at stile efter og det giver en god ro.

Hvad er dit næste skridt?

Næste skridt bliver som nævnt at udvide til Odense, men flere byer er på tegnebrættet. For mig kan der bygges rigtig meget på konceptet, så jeg føler mig heldigvis ikke særlig låst.

Læs mere om retroguld, og find det næste marked her!

unnamed

unnamed2

Interview og billeder af: Soffy Dombernowsky