Klar til jobmarkedet

Blog

20. oktober 2015
| Portræt

Klar til jobmarkedet

Mød Julie, der er lige ved at færdiggøre sit speciale og glæder sig til at skulle tage hul på sin karriere efter 20 år på skolebænken. Vi har talt med Julie om netop dét, at stå ved en skillevej og skulle ud på jobmarkedet, om at lave frivilligt arbejde og om, hvad hun får ud af at være med i Ladies First Netværksforløb i København.

Navn: Julie Navntoft
Uddannelsesbaggrund: Jeg har en bachelor i Interkulturel Markedskommunikation og tysk fra CBS og skriver lige nu mit speciale på Cand.merc.(kom.). Specialet handler om udviklingen i den danske uddannelsesdiskurs igennem de seneste 25 år.
Nuværende beskæftigelse: Jeg arbejder som analyseassistent hos Infomedia.

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvad er det næste skridt, du drømmer om at tage i din karriere?

Lige om lidt er jeg færdig med min kandidatuddannelse og jeg går og drømmer om en hel masse ting.For mig at se ligger min fremtid helt åben. Jeg har selvfølgelig uddannet mig i en bestemt retning, har taget nogle valg, og dermed også nogle fravalg. Alligevel tror jeg ikke, at jeg har valgt en bestemt vej at gå. Det er i hvert fald ikke det, jeg har lyst til. Det næste skridt for mig er at komme ud og få brugt nogle af de værktøjer, jeg har samlet sammen igennem mine uddannelser.

Jeg drømmer om at få en hel masse praktisk erfaring på alle mulige måder. Jeg har selvfølgelig nogle idéer og preferencer i forhold til, hvad jeg synes har været spændende indtil videre, men alt i alt tror jeg på, at jeg har uddannet mig så bredt, at jeg kan bevæge mig inden for alverdens genrer, brancher, kulturer, temaer og virksomheder. Det er blandt andet derfor, jeg er vild med kommunikationsfaget. Lige nu drømmer jeg om at få mulighed for at gribe de bolde, der bliver skudt hen til mig, at turde at tage dem og så arbejde hårdt for at skyde dem i mål på min egen måde, med de kompetencer, jeg løbende har tilegnet mig.

Hvad er det bedste, der er sket i din karriere indtil videre?

Min karriere har, af naturlige årsager, ikke været særlig lang endnu. Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er sket en hel masse ting. I februar meldte jeg mig f.eks. som frivillig Venturepilot i dét, der hedder Mind Your Own Business, som er et integrationsprojekt for unge, etniske minoritetsdrenge, under Dansk Flygtningehjælp. Det var én af de bolde, jeg greb, for nu at bruge et tidligere udtryk. Det forløb har været noget af det mest givende, både fagligt og personligt, jeg har været med til. Jeg har fået udvidet min horisont og jeg har opdaget, at mine kompetencer kan gavne en gruppe af mennesker, som har et kæmpe potentiale, hvis man tror på dem, og hjælper dem på vej.
Det har givet mig lyst til at udforske endnu flere af de retninger, der er mulighed for at gå. Og så har jeg nok fået øjnene op for vigtigheden af og de spændende udfordringer, som blandt andet socialt entreprenørskab har at byde på.

Hvorfor har du tilmeldt dig Ladies First netværksforløbet i KBH?
Lige nu står jeg ved en skillevej. Jeg skal afslutte en tilværelse, hvor min primære aktivitet i 20 år har været uddannelse (lige med undtagelse af et enkelt sabbatår). Jeg har været god til at gå i skole, og jeg har også, for det meste, elsket det. Men nu skal jeg noget nyt. Jeg skal have et arbejde. Et rigtig voksenarbejde. Og der er bare så mange muligheder. Som jeg tidligere nævnte, så håber jeg på at kunne være åben over for det, der byder sig fra nu af, og Ladies First netværket var en af dem.

Jeg har en veninde, som er co-lady i Århus, og det var igennem hende, jeg opdagede Ladies First. Selve netværksforløbet er en super mulighed for at møde nogle interessante, seje kvinder, som, for mit vedkommende, kan være en inspiration for de valg, jeg skal til at tage.

Hvad får du ud af netværksforløbet?

Først og fremmest bliver jeg inspireret. De kvinder, jeg har mødt i netværksforløbet er så seje og har så meget energi, at man ikke kan lade være med at blive smittet af det. De tager sagen i egen hånd, og de gør en hel masse hver dag, for at nå de ting, de går og drømmer om.
Det er fedt at være i sådan et selskab og se, at det virkelig betaler sig at arbejde hårdt for dét, man brænder for. Derudover er det en skøn følelse at være en del af et fællesskab, hvor man både kan give og modtage, og hvor rammerne er sat for, at vi kan bevæge os mod vores individuelle mål, sammen.

Hvad er netværk for dig?
For mig er netværk at bruge de mennesker, jeg har omkring mig på en aktiv og positiv måde, så både jeg og de flytter sig. Det handler i høj grad om selvforståelse, fordi man for det første skal forstå, at alt det, man besidder, kan være til nytte for andre, og at det samme gælder den modsatte vej. Man skal være villig til at dele og villig til at tage imod. Netværk for mig handler om at opbygge nogle gensidige bånd, som man føler sig tryg i, og som man ikke er bange for at trække på, når behovet opstår.

Hvorfor er netværk vigtigt?
Netværk er vigtigt, fordi mennesker ikke er bygget til at klare alting selv. De kompetencer jeg har, rækker ikke altid til at realisere de mål og drømme, jeg går rundt med. Det samme gælder for andre. At bruge sit netværk i sådan en situation giver både motivation og muligheder, som man ville have svært ved at tilegne sig alene.

Jeg har aldrig mødt et menneske, som ikke er glad for at give noget til andre. Så hvis man ikke skal netværke af nogen anden grund, så synes jeg i det mindste, at man skal gøre det for at gøre sig selv glad. At dele ud af sine erfaringer og kompetencer gør det også nemmere at opbygge en forståelse af, hvad man selv kan og hvordan man kan bruge det.

Hvor vil du karrieremæssigt gerne være om 5 år?

Det aner jeg ikke. Jeg er et virkelig spændende sted i mit liv lige nu. Jeg taler tit om fremtiden, og konklusionen er stort set altid, at det er vildt spændende at se, hvor jeg og andre "ender henne”. Selvom det også tit skræmmer mig helt vildt, så glæder jeg mig helt ustyrligt til at gøre status på mit liv om 5 år. Forhåbentlig er jeg et sted, hvor jeg bliver udfordret og hvor jeg kan bruge alle de ting jeg er god til, til at hjælpe andre mennesker og til at skabe positiv energi omkring mig. Når alt kommer til alt, så synes jeg, at det er vigtigst at være glad i det man gør og med de mennesker, man har omkring sig. Det vil jeg gerne bidrage til, på alle de måder, jeg får mulighed for de næste mange år.