Jeg prøver at tøjle min utålmodighed

Blog

3. oktober 2016
| Portræt | Selvstændig

Jeg prøver at tøjle min utålmodighed

Stine Zink har en lang række uddannelser i bagagen, men siden hun tog beslutningen om at uddanne sig til psykoterapeut, har hun ikke været i tvivl. Hun er medlem af vores netværksforløb for etablerede selvstændige i Aarhus i efteråret, og her kan du læse lidt mere om kreativitet, tålmodighed, samt både de svære og helt rigtige beslutninger i livet.

Stine Marie Zink

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Jeg har brug for at lade min kreativitet komme til udtryk, når den melder sig. Det var en af de svære ting ved at være lønmodtager – der var altid nogen over mig, som liiiige skulle tænke sig om, inden jeg fik grønt lys.

Navn: Stine Marie Zink
Nuv. beskæftigelse: Selvstændig par- og psykoterapeut MPF med speciale i parforhold og skilsmisse: www.stinezink.dk
Alder: 44
Uddannelsesbaggrund: Psykoterapeut, cand. mag.

Hvordan er du endt der, hvor du står i dag i dit arbejdsliv?
Masser af gå-på-mod og mange timer foran computeren. Min store begejstring for, hvad psykoterapi kan udrette, har drevet mig – sammen med trangen til at bestemme over mit eget liv.

Dén torsdag eftermiddag tog jeg det alvorligt, og 10 dage efter havde jeg skrevet kontrakt om den 4-årige uddannelse. Det gik stærkt, men det føltes bare så rigtigt.

Hvad er du i gang med at blive bedre til?
Jeg prøver at tøjle min utålmodighed. Når jeg får en idé, skal den gerne føres ud i livet lige med det samme. Hvis den ikke kan bære, er det ok – men det er vigtigt for mig, at få lov at gøre forsøget. Det var en af de svære ting ved at være lønmodtager – der var altid nogen over mig, som liiiige skulle tænke sig om, inden jeg fik grønt lys. Jeg har brug for at lade min kreativitet komme til udtryk, når den melder sig. I betragtning af hvor længe jeg har været i gang, er jeg kommet langt. Jeg ville ønske, jeg kunne nyde det lidt mere – men jeg har jo så mange andre ting, jeg også gerne vil prøve af.

Hvilken beskrivelse af dig selv, er du allergladest for at have hørt fra andre?
Det gør mig glad, når andre siger, jeg er ægte, for jeg mener, det er den vigtigste egenskab en psykoterapeut skal have.

Hvad er dit bedste råd?
Giv dig selv lov til at have det, som du har det. Det gør ofte en meget stor forskel for mine klienter at høre, at det er helt ok at tænke og føle, som de gør. Mange slås med at føle sig forkerte. De synes, de burde føle/tænke/være anderledes, og når jeg så møder dem lige dér, hvor de er – ja så sker der noget. Pludselig løsner det sammenknugede indeni dem og forandring kan ske.

Har du altid vidst, at det var denne vej du skulle gå?
Nej, på ingen måde. Jeg har en del uddannelser (kontorassistent, bibliotekar D.B., cand.mag.), men intet føltes rigtigt. Pludselig en torsdag eftermiddag slog det ned i mig ”jeg skal være psykoterapeut!”. Jeg havde nok flirtet lidt med tanken på et ubevidst plan, men skubbet den væk, for det var da ikke noget, jeg kunne finde ud af. Men denne torsdag tog jeg det alvorligt, og 10 dage efter havde jeg skrevet kontrakt om den 4-årige uddannelse. Det gik stærkt, men det føltes bare så rigtigt.

Siden da, har jeg ikke været et sekund i tvivl om, at det var den helt rigtige vej for mig at gå. Det var som om brikkerne til mit livs puslespil faldt på plads.

Jeg er meget vild med at arbejde med klienter og synes også, det er rigtig sjovt at finde på nye tiltag, skrive nyhedsbreve, blogindlæg og alle de andre ting, der følger med at have sin egen virksomhed.

Hvad er den sværeste beslutning du har taget?
At blive skilt. Det tog meget lang tid og kostede blod, sved og tårer, men det var uden tvivl den rigtige beslutning. Jeg har hele tiden vidst, jeg ville arbejde med par, men da jeg selv blev skilt, lå det lige for at tage den del med også. At blive skilt er en af de største livskriser, og man kan på ingen måde forestille sig, hvor omfattende det er, før man selv har stået der. Det ligger mig meget på sinde at lette den dårlige samvittighed, som følger i kølvandet på en skilsmisse.

Det er superfedt at være sammen med andre iværksættere, der brænder lige så meget for deres, som jeg brænder for mit.

Hvorfor har du meldt dig til netværksforløbet, og hvad har du fået ud af det?
Jeg får konstant nye idéer og synes, det er givende at have nogen at vende disse idéer med. Det er superfedt at være sammen med andre iværksættere, der brænder lige så meget for deres, som jeg brænder for mit. Det, at vi kan inspirere hinanden, tiltrækker mig.