Selvom vi alle er forskellige, er vores grundfølelser ens

Blog

15. juni 2016
| Portræt | Selvstændig

Selvom vi alle er forskellige, er vores grundfølelser ens

Hvad laver en bevægelsespædagog egentlig? Og en danseterapeut? Det kan du få svar på her, hvor Marie, som netop har deltaget på vores netværksforløb i København, fortæller om sit arbejde som netop disse to ting - og en masse andet.

 

Marie Angelique

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Navn? Marie Angelique

Uddannelsesbaggrund?
Jeg er uddannet idrætspædagog fra Skovtofte socialpædagogiske seminarium, bagefter læste jeg til idrætslærer på Poul Petersens idrætsinstitut, tog en holistiskmassøruddannelse, en Gøssel bevægelsespædagoguddannelse og senest en uddannelse som danseterapeut.

Nuværende beskæftigelse?
Jeg arbejder pt i en bevægelses- og Marte Meo institution på Frederiksberg. Derudover har jeg forældre/barnhold i dans og rytmik, og arbejder for DGIs bevægelsesteam hvor jeg underviser andre fagfolk.

Du er ved at starte en virksomhed op - kan du fortælle lidt om den og hvad går den ud på?I I min virksomhed arbejder jeg med at skabe møder mellem mennesker. Mere glæde, større fællesskab og dybere relationer i familier og andre former for grupper gennem bevægelse.

Jeg arbejder udfra et helhedsorienteret og energibaseret syn på kroppen, og har udviklet et koncept som hjælper familier til et større nærvær i en travl hverdag.

I de fleste familier går det stærkt med skemalagte dage, hvor alle har noget de skal.
Derfor kan det være svært at finde tid til at være sammen, og for nogle kan det også være svært at finde ud af hvordan man skal være sammen, når tiden endelig er der.
Mine kropslige lege og sange er designet til at styrke børns motorik og selvtillid, kropskontrol og empati. Og legene kan være med til at forøge fællesskabsfølelsen. Materialet er nemt at gå til og kan bruges både til enkelte problemstillinger, som et sjovt indslag, og af professionelle til længerevarende bevægelsesforløb.

Vi voksne har en tendens til at bruge mange ord, men da børn lærer og sanser gennem deres krop, vil mindre ord og en kropslig tilgang være mere naturlig i mødet med børn.

Jo mere vi åbner op for vores mere sanselige kommunikationskanaler, jo større indsigt og forståelse vil vi opleve i samspillet. Dette kan være med til at mindske konflikter - få mere flow i hverdagen, og vores børn vil få en sjovere tilgang til motion allerede fra starten.
På mine hold træner vi dette og nyder nogle dejlige timer, hvor der er tid til at være familie.

Når man kommer i kontakt med sit indre legebarn og begynder at bevæge sig mere sammen med sine børn, kommer man også i kontakt med sine egne reaktionsmønstre, styrker og svagheder. Det bliver tydeligt hvordan vi er og hvordan vi handler i samspillet med vores børn.
For nogle kan det at mærke sin krop mere betyde, at de kommer i kontakt med gamle følelser og blokeringer. Så kan det være svært at kaste sig hen ad gulvet, kravle op i en ribbe, følge en rytme, være i fokus for alles opmærksomhed. Man opdager måske at ens krydsmønster ikke er helt i top, at man bliver svimmel når man drejer rundt, eller man har svært ved at gribe en bold - ting vi oftest ønsker at vores børn skal kunne, derfor er det vigtigt at vi træner det med dem, da det vil give dem fordele i skolen og gøre det nemmere for dem i social sammenhænge.

0a4D-zCA9-Z8G2LXpaRCkFlEfY-XXlH3ckHvu0XBwAU kopi
Marie tager udgangspunkt i kroppen i sit arbejde

Jeg tilbyder individuelle timer til dem der oplever konkrete problemstillinger med deres børns motorik eller andre ubalancer. Og jeg tilbyder individuelle terapi timer til voksne og forældre der ønsker større autencitet, større forståelse af egne handle- og reaktionsmønstre, egne grænser og større sammenhæng mellem det de siger, gør, viser og mærker. Vi tager udgangspunkt i konkrete problemstillinger, kigger på hvad der skaber dem, og i fællesskab udforsker vi gennem bevægelsen nye handlemuligheder. Gennem danseterapi bringes krop og bevidsthed aktivt og kreativt i spil, og nye bevægelses- og livsmuligheder udforskes og integreres på mange niveauer.

Hvad er det næste skridt, du drømmer om at tage med din virksomhed?
Mit næste skridt er at få lavet en ny hjemmeside, hvor min visuelle identitet bliver tydeligere.
Og efter sommerferien er meningen at jeg skal starte mine egne hold op på Østerbro og Frederiksberg. Jeg glæder mig!

Hvad er det bedste, der er sket i din karriere indtil videre?
At jeg endelig er kommet til et sted, hvor jeg føler at jeg har fået de svar jeg har søgt indenfor bevægelse. Jeg har forstået og mærket på egen krop hvordan man arbejder med bevægelse, på både det fysiske, mentale, psykiske, emotionelle og følelsesmæssige niveau.

Jeg har efterhånden set mange eksempler på hvordan forældre har fået skabt en bedre relation og en dybere kontakt til deres børn ved at møde dem med en mere kropslig tilgang.
Krop imiterer krop!

Barnet møder først sin verden gennem kroppen, når det bliver født. Derfor gemmer kroppen på en masse informationer om hvordan barnets tilgang til verdenen er. Disse informationer kan bruges til at støtte samspil, kropslige udfordringer, glæde m.m.

Hvad har du lært mest af i din karriere?
Af at få lov til at møde så mange forskellige slags mennesker, med hver deres måde at være i denne verden på.

Selvom vi alle er forskellige, med hver vores tanker, følelser, glæder, sorger, opture og nedture, er vores grundfølelser alligevel temmelig ens.

I dag hvor hvor vi bliver præsenteret for så mange sociale medier, hvor folk iscenesætter sig selv, bliver det hurtigt en facade man begynder at stræbe efter. Det er synd!
Mennesker bliver så meget smukkere, når de tør vise hele dem selv og ikke kun smilet. Jeg satte en gang et billede på facebook af mig selv, hvor jeg så koncentreret ud - tangerende til sure. Det var een af de gange hvor jeg har fået flest kommentarer. Det synes jeg var temmelig interessant!

Hvad er det bedste råd, du nogensinde har fået?

At hver ting har sin tid. Det nytter ikke at presse tingene igennem med viljen, hvis tiden ikke er til det.

Stol på at det er den rette vej, især når projektet føles helt umuligt, og tro på at det nok skal komme. Du arbejder jo hårdt for det.

Hvad er den største udfordring du står overfor lige nu?
Penge og tid. Jeg har to børn, så jeg kan ikke være væk så mange aftener, som jeg kunne ønske mig.

Hvad har du af gode råd til andre med iværksætterdrømme?
Hvis du kan mærke at det du laver er det der giver dig energi, er der ikke andet for end at følge det. Måske ender det ikke som du først tænkte det, men i det mindste har du fulgt din drøm og stået for dig selv.

Hvad har du fået ud af at være på Ladies First Netværksforløb?
En masse inspiration og glæden ved at være sammen med andre kvinder der har lige så mange jern i ilden som mig selv. Og en masse fede ideér.

Jeg ved ikke om det er specielt for et kvindenetværk, men det jeg oplever her som noget særligt er at der ikke er nogle der dømmer ens idé, tværtimod er der altid nogle der har en god idé til hvordan man kan komme videre med en udfordring.

Hvad betyder netværk for dig?
Det giver mig en kæmpe ro at vide at der er så mange skønne kvinder man kan spørge, udfordre og blive udfordret af. Det forpligter mig også til at følge op på mine egne deadlines.

Er du også interesseret i at deltage på et netværksforløb? Så har vi nu åbent for tilmeldinger til efteråret i både Aarhus, Aalborg og København. Læs mere her