Den største udfordring har været at tro på mine egne evner

Blog

9. juni 2016
| Portræt | Selvstændig

Den største udfordring har været at tro på mine egne evner

Line er grafiker og blev selvstændig med virksomheden noor design & kommunikation, da en graviditet tilsyneladende satte en stopper for at blive ansat ved en virksomhed. 5 år senere og stadig selvstændig, er det balance, motivation og netværk der er vigtige for Line - og i foråret har hun kørt turen fra Haderslev til Aarhus hver måned, for at være en del af vores netværksforløbet for iværksættere.

 

Line Haase Jürgensen

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Den største udfordring har nok været på det personlige plan – at tro på egne evner og værdien i det arbejde, jeg udfører for mine kunder.

Navn: Line Haase Jürgensen
Alder: 32 år
Uddannelsesbaggrund: Designteknolog med speciale i afsætning (TEKO) + mediegrafiker
Nuværende beskæftigelse: Grafisk designer og indehaver af noor design & kommunikation

Skærmbillede 2016-06-06 kl. 21.53.56

Fortæl kort, hvordan du er endt der, hvor du står idag i din karriere?
Vejen hertil, hvor jeg i dag lever af min virksomhed, er en go’ blanding af tilfældigheder og netværk. Jeg er udlært på et reklamebureau og efter endt læretid, gik den store jobsøgning i gang. Jeg var samtidig gravid, og det udfordrede jagten efter drømmejobbet.

Man er bare ikke helt så interessant, når man tropper op til en samtale med babybule og udsigten til barsel lige om hjørnet.

I stedet greb jeg chancen for nogle forskellige freelance samarbejder, og det har siden hen udviklet sig til, at jeg i dag, 5 år senere, har en bred vifte af faste kunder og freelance samarbejder.

Hvad betyder karriere for dig?
Tanken om og betydningen af ‘karriere’ har ændret sig meget for mig de senere år. Tidligere tillagde jeg det prestige at gøre karriere, men jeg har sidenhen erfaret, at en karriere i sig selv ikke er målet for mig og nødvendigvis dét, der gør mig glad. Jeg har mere fokus på, hvad der motiverer mig og driver mig i mit arbejde og omkring min virksomhed. Om det giver mig en karriere eller ej, betyder ikke længere så meget. Vigtigst af alt er, at mit arbejdsliv harmonerer med mit familieliv med min mand og vores to piger.

Hvad har været den største udfordring i dit arbejdsliv, og hvordan har du håndteret det?
Den største udfordring har nok været på det personlige plan – at tro på egne evner og værdien i det arbejde, jeg udfører for mine kunder. Det er ikke noget jeg har håndteret som sådan, men noget der dag for dag er blevet bygget op på baggrund af gode samarbejder og glade og tilfredse kunder. Og så får man nok generelt mere tro på sig selv med alderen.

Skærmbillede 2016-06-06 kl. 21.37.50

Eksempel på webdesign af noordesign

Hvad er du mest stolt af at have opnået i dit arbejdsliv?
Jeg er rigtig stolt af de længerevarende samarbejder jeg har, for det må jo betyde, at der står nogen på den anden side, der også er glade og tilfredse med det arbejde, jeg udfører.

Tidligere tillagde jeg det prestige at gøre karriere, men jeg har sidenhen erfaret, at en karriere i sig selv ikke er målet for mig og nødvendigvis dét, der gør mig glad.

Hvis du skulle vælge én ting, som du aldrig vil gå på kompromis med, hvad skulle det så være?
Jeg er meget bevidst om den betydning, det har for min virksomhed, at jeg har glade og tilfredse kunder, der får den oplevelse og kvalitet de forventer – og mere til. Derfor går jeg aldrig på kompromis med den service, jeg yder over for mine kunder, og jeg strækker mig gerne langt for at imødekomme kunder og samarbejdspartnere. Det er selvfølgelig en balancegang, så det ikke ender med at dræne i stedet for at motivere mig i mit arbejde.

Men som udgangspunkt arbejder jeg ud fra filosofien om, at det du giver, altid kommer godt tilbage – også i form af tilbagevendende kunder.

Hvad er du i gang med at blive bedre til?
Rent arbejdsmæssigt har jeg fokus på at udvide mine kompetencer inden for online og SoMe marketing, som er vigtige (og uundgåelige) kanaler inden for kommunikation. På det personlige plan øver jeg mig i at tage munden knap så fuld mht. mængden af arbejde og sociale ting – men det er ikke så nemt, når det samtidig også er de ting, der giver mig energi. Det handler nok om at finde den der ’gyldne mellemvej’.

Hvad er det bedste råd fra en grafisk designer til vores medlemmer?
I min tid på TEKO fik vi tudet ørerne fulde med tre ord: netværk, netværk, netværk. Og her 10 års erfaringer rigere kan jeg kun give det videre.

Netværk åbner så mange muligheder – ikke mindst hvis du selv tager aktivt del og giver noget til fællesskabet.

Som designer er jeg tilhænger af den klassiske – ’less is more’! Egentlig en meget god filosofi i mange af livets aspekter – lige bortset fra når det kommer til chokolade 🙂

Skærmbillede 2016-06-06 kl. 21.38.02

Eksempel på noordesigns egne plakater