Vi skal holde hjernen i gang, hele livet!

Blog

10. maj 2016
| Selvstændig

Vi skal holde hjernen i gang, hele livet!

Jeannette Brendholdt er selvstændig konsulent i virksomheden Brendholdt Consulting, hvor hun især arbejder med unge - og så er hun deltager på netværksforløbet i København. Vi har talt med Jeanette om, hendes arbejde og om, hvorfor netværk er så vigtigt.

Navn: Jeannette Brendholdt

Uddannelsesbaggrund:
Mange! Men fx. HF, tjener, Enneagram og NLP coach, psykiatrivejleder uddannelsen og socialrådgiver - en bred vifte som alle har omdrejningspunktet - relationsarbejde.

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Nuværende beskæftigelse?

Jeg er selvstændig konsulent og arbejder med borgere der skal afklares i forhold til beskæftigelse, indstilles til fleksjob eller pension, unge der ikke kan finde deres vej i uddannelses junglen. Og så feltet familierealtioner i hjemmet, hvor jeg møder op direkte i folks hjem for dagligt at hjælpe og observere, hvor der kan være brug for forandringer, således at alle føler sig værdsatte og værdifulde.

Hvad er det bedste, ved det du laver nu?
Jeg er især glad for at arbejde med unge og teenagere i familien - de har ligesom forstået konceptet at leve! Vi som forældre kommer desværre til at ville forme dem efter vores eget hoved og så opstår der konflikter - masser af konflikter, hvis vi ikke lige stopper op og trækker vejret for at lytte til de unges behov. Jeg har selv 3 forsøgs “kaniner” - drenge - så jeg jeg er næsten ved at lære det. Det bedste er, når jeg kan være facilitator og få løst en konflikt eller jeg kam give mennesker en aha oplevelse som de aldrig har tænkt over før og derefter handler de konkret på tingene og oplever succes - det er fedt.

Og hvad er det mest udfordrende?

Det er at skulle ud og sælge mig selv hele tiden - det duer ikke med en dårlig dag. Og så kan ikke gemme mig bag syge dage og den trofaste løncheck.

Hvad er det næste skridt, du drømmer om at tage i din karriere?
Jeg er igang med at skabe endnu mere familie/relationsarbejde og coaching plus jeg har et ønske om at uddanne mig til familieterapeut eller tage et prep kursus.

Jeg har den holdning at vi skal uddanne os hele livet. Et, for at holde os attraktive, men også at være up-to-date med viden og holde hjernen igang.

Hvad er det bedste, der er sket i din karriere indtil videre?

At jeg sagde mit faste job op som faglig koordinator og tog springet som selvstændig konsulent. Det er den fedeste følelse at være herre i eget hus trods sommerfugle i maven, lidt panik engang imellem og søvnløse nætter - men det er det hele værd at kunne bestemme over min egen tid og sige ja, til opgaver, jeg har lyst til at lave.

Hvis du vandt 10 mio., ville du så blive ved med at arbejde og hvorfor/hvorfor ikke?
Klart ja - det er skønt at kunne bidrage! Jeg ville arbejde inden for frivillige organisationer og donere 10 procent af min indkomst til et godt formål - f.eks. at støtte unge, der er trætte af skole systemet og bare ønsker at komme ud hurtigst muligt. Jeg kender til problematikken, da jeg har en søn der er så fu..... træt af at gå i skole - trods et begavet hovedet og sind - men da der er 9 år skolepligt i DK så kan det svært at bryde rammerne - han har været skoletræt siden 5. klasse og glæder sig til, at 9 er overstået om 1 år.

Hvorfor har du tilmeldt dig Ladies First netværksforløbet i KBH?

Jeg har brug for sparring, at blive holdt til ilden i forhold til min selvstændige rejse, at bidrage til andre der måtte have brug for og glæde af mine erfaringer. Og fordi jeg generelt er nysgerrig på livet og hvad det kan bringe/skabe når man er sammen med andre.

Hvad er netværk for dig?
At man giver og tager, at man bidrager og nyder, at man græder og ler, at man er der for hinanden, trods forskelligheder og retning.

Hvorfor er netværk vigtigt?
For mig er det vigtig at at være en del af noget større. Jeg tror på, at jo mere vi støtter og sparrer med hinanden, jo større chancer er der for at lykkes med det, vi tror på. For mig bliver det helheden og cirklen der samles. Når vi står sammen, deler vores drømme og håb er det nemmere at handle på tingene, for så er der flere der tror på at tingene kan lykkes. Det skaber energieffekt.