Der er en begrænsning på, hvor langt vi kan nå alene

Blog

13. juli 2017
| Portræt | Selvstændig

Der er en begrænsning på, hvor langt vi kan nå alene

Laura Grubb startede sin virksomhed, fordi hun selv døjede med hormonelle problemer efter en alvorlig stresssygemelding i 2014. På en rejse til Bali faldt hun over et kursus om kvinders cyklus, og pludselig faldt alle brikkerne på plads, og hun indså, at alle de symptomer, hun døjede med, stammede fra en hormonel ubalance og mangel på forståelse af, hvordan hendes cyklus påvirker hende. Nu er hun klar til at dele det med resten af verden - og i foråret deltog hun på Ladies First Netværksforløb for selvstændige i København.

 

Laura Grubb

Når man siger højt, hvad man går og tumler med, er det ofte at andre kan se det fra en vinkel, som er usynlig for en selv. Derfor vælger jeg at prioritere netværk, fordi der er en begrænsning på, hvor langt vi kan nå alene.

Navn: Laura Grubb
Alder: 30 år
Uddannelsesbaggrund: Yogalærer i yogaterapi, kostvejleder (fra 18. August) og cand.soc. Service Management fra
Copenhagen Business School
Kort om din virksomhed: Min virksomhed, underviser kvinder i, hvordan man kan bringe balance i
hormonerne via kost og yoga, og hvordan man kan bruge menstruationscyklussen til at få mere overskud i hverdagen.

Mine egne erfaringer inspirerede mig til at starte en virksomhed inden for det her felt. Jeg begyndte at lægge mærke til, at rigtig mange kvinder går rundt med symptomer, som ofte bunder i en hormonel ubalance. Problemet er, at de færreste har værktøjerne til at gøre noget ved det. Samtidig lever de fleste af os uden bevidsthed om cyklussens fantastiske egenskaber, og går glip af en mulighed for at udleve vores potentiale og få større balance i vores liv.

Derudover ser jeg også et behov hos kvinder i dag for at mødes i trygge og støttende fællesskaber, hvor vi har lov til at være os selv og give slip på de ofte urimelige krav, vi stiller til os selv. Og det er blandt andet det, jeg ønsker at tilbyde.

Hvad er der specielt ved din virksomhed?
Mit fokus på menstruationscyklussen og det potentiale, der ligger gemt i den, har jeg indtil nu ikke set omtalt på samme måde i Danmark. Cyklussen påvirker os hver eneste dag, men det er meget sjældent, at vi taler med andre om den.

Det er nødvendigt at bryde tabuet omkring menstruation, for der ligger utrolig meget at hente i vores cyklus.

Fx gør vores cyklus, at vi tænker, kommunikerer og arbejder på en anden måde end mænd. Hvor mænd har en dagscyklus, som gør at de hormonelt set har det på samme måde hver dag, følger kvinder en månedlig cyklus. Det betyder, at vi kan have det forskelligt fra dag til dag. Derfor er det uhensigtsmæssigt at forvente, at vi skal agere på samme måde hver eneste dag i vores arbejds- og privatliv.

I stedet ønsker jeg at vise, at vi som kvinder får det bedre, hvis vi begynder at leve efter vores cyklus og bliver bevidste om, hvordan den påvirker os. Som fx hvordan vi på nogle tidspunkter af måneden er exceptionelt dygtige til bestemte opgaver, og på andre tidspunkter vil have bedre af at tage den med ro. Det handler ikke om, at kvinder er bedre end mænd eller omvendt, men om at forstå, hvordan vi er forskellige, og hvordan vi kan vende det til vores fordel, så vi skaber større harmoni indeni og imellem hinanden.

Hvad drømmer du om at opnå?
Jeg ønsker at forandre den måde, vi som kvinder tænker om os selv. Mange kvinder har et svært forhold til deres krop og vi sætter ofte ufatteligt høje forventninger til os selv, som kan føre til stress og hormonelle ubalancer. Ved at forstå cyklussen og bringe kroppen tilbage i balance fx med kostændringer og yoga, tror jeg på, at vi kan få et bedre forhold til kroppen og begynde at værdsætte, hvad det vil sige at være kvinde. Og det vil komme både os selv, vores familier og vores arbejde til gode.

På arbejdsmarkedet håber jeg, at vi kan skabe en større forståelse af, at kvinders cykliske natur kan være en fordel frem for en hindring. Hvis vi kan anerkende kvinders cyklus og både mænd og kvinder forstår, hvordan vi kan udnytte energien i den, tror jeg, at vi vil se en større arbejdsglæde, balance og også bedre resultater på bundlinjen.

Når vi arbejder i flow frem for at presse os selv, får vi større adgang til den kreative energi, der giver os glæde og overskud på arbejdet.

I mit arbejde ser jeg også et stort behov for at mødes i trygge rum med andre kvinder, hvor vi kan skabe fællesskaber med hinanden. Jeg tror, at tendensen med 12-tals piger og stigende stresstilfælde, er et tegn på, at vi har mistet kontakten til vores feminine energi.

Vi får blandt andet en større adgang til den feminine energi via vores cyklus og ved at dyrke fællesskaber med andre kvinder. Jeg ser ofte, at mange oplever det som en befrielse at møde andre, der også går og tumler med de samme udfordringer som dem selv.

Hvilken type udfordringer står du og din virksomhed overfor nu?
Jeg er stadig i opstartsfasen i min virksomhed, og en af mine udfordringer ligger i at få udbredt kendskabet til mit arbejde. Jeg har erfaret, at det tager længere tid, end jeg regnede med, fordi det er meget afgørende at opbygge tillid og troværdighed inden for det her felt. Derfor afholder jeg fx gratis foredrag og giver rabatter på mine forløb, fordi det vigtigste lige nu er, at min kundegruppe lærer mig at kende og ser om det, jeg tilbyder, passer til dem.

Netværksforløbet har sparet mig en masse tid (og penge), fordi jeg kunne lære af de andres erfaringer.

Hvad har du af råd til andre selvstændige?
Det som overraskede mig mest i forbindelse med at blive selvstændig, er hvor lang tid det tager at starte op. Min tidsplan på 3 måneder blev hurtigt til 6 måneder, fordi der er rigtig mange uforudsete opgaver og nye ting, man skal sætte sig ind i som selvstændig. Så det kan være en god idé at nedjustere forventninger til tidsplanen, så der er en buffer, når det hele ikke går som planlagt.

Og så er det også godt at være forberedt på, at det koster penge at tjene penge. Det er en investering at starte en virksomhed, og i perioder kan det være nødvendigt at supplere med et ‘rugbrødsjob’ for at få det hele til at køre rundt.

Jeg brugte også meget tid i starten på at undersøge, om der faktisk var en kundegruppe, som ville købe mit produkt, og det tror jeg kommer mig til gode nu. Jeg lavede en analyse, hvor jeg blandt andet kiggede på kommentarer på artikler og blogindlæg inden for de emner, jeg overvejede at arbejde med. Herudfra lærte jeg min kundegruppes udfordringer, ønsker og begrænsninger at kende, og det har været meget værdifuld viden. Det var ud fra det, at jeg så, at der var en stor gruppe som døjede med hormonelle ubalancer, men ikke vidste, hvad de skulle gøre ved det. Baseret på den viden definerede jeg mit koncept.

Hvorfor tilmeldte du dig netværksforløbet for selvstændige og hvad har du fået ud af det?
Jeg tilmeldte mig netværksforløbet, fordi jeg gerne ville have mulighed for at sparre med andre om alle de tanker, frustrationer og forvirring, der nogle gange kan være, når man starter en virksomhed alene. Jeg arbejder hjemmefra p.t., så manglen på kollegaer og sparringspartnere kan jeg savne, når jeg fx sidder med et spørgsmål, jeg ikke kan svare på. Der har netværksforløbet sparet mig en masse tid (og penge), fordi jeg kunne lære af de andres erfaringer.

Det var enormt berigende at se, hvor ambitiøse, begavede og talentfulde kvinder, der findes derude. Det gav mig blod på tanden til at fortsætte med at med at bygge min virksomhed op.

Derudover gav netværket mig også direkte adgang til min målgruppe, og faktisk deltog flere fra netværksgruppen i mit første hormonforløb. Det gav mig en fantastisk mulighed for at få konstruktiv feedback og vejledning.

Hvad betyder netværk for dig?
Som selvstændig har jeg lært, at netværk bliver vigtigere end nogensinde. Selvom det kan føles som meget tid at tage ud af en arbejdsdag, når man sidder to timer over en cafe latte, så plejer stort set alle mine netværksmøder og -arrangementer at give mig et nyt skub i den rigtige retning.

Når man siger højt, hvad man går og tumler med, er det ofte at andre kan se det fra en vinkel, som er usynlig for en selv. Derfor vælger jeg at prioritere netværk, fordi der er en begrænsning på, hvor langt vi kan nå alene. Vi har brug for hinanden for at udvikle os, og der synes jeg netværk og netværksmøder er en ufattelig vigtig ressource, man bør prioritere som selvstændig.

 

NETOP NU ER DER ÅBENT FOR TILMELDINGER TIL EFTERÅRETS NETVÆRKSFORLØB - LÆS MERE HER!