Det er jo ikke sådan man gør – men det gør jeg altså!

Blog

8. januar 2016
| Portræt | Selvstændig

Det er jo ikke sådan man gør - men det gør jeg altså!

Navn: Sabine Fredenslund Petri

Alder: 1979’er tja, det må være 36 år
Nuværende beskæftigelse: Selvstændig med tøjvirksomheden Sabine Petri Danish Design
Uddannelsesbaggrund: Dameskrædder og Designteknolog med speciale i Fashion Design

Sabine Petri er skrædder og designteknolog og så er hun en perfektionist med ambitioner, og hun gør tingene på sin egen måde. Hun har været en del af det netop afsluttede Ladies First Netværksforløb for iværksættere i Aarhus, og vi har talt lidt med Sabine om at tage sin mavefornemmelse alvorligt, om at vende sin udfordring til et forretningskoncept og om at skabe yndlingstøj!

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvordan er du endt der, hvor du er i dag, arbejdsmæssigt?

Altid, så længe jeg kan huske tilbage, har jeg gerne ville have mit eget. Jeg sad som 10 årig og skrev lister over hvad der skulle være i min fremtidige butik. Så jeg har ligesom altid vidst at jeg ville være selvstændig. Men efter min skrædderuddannelse fik jeg hurtigt fast job som skrædder i en brudekjoleforretning, og det er jo så dejlig trygt med fast indkomst og alt det der, så det faldt ligesom ikke naturligt at blive selvstændig på det tidspunkt. Efter barn nummer to besluttede jeg mig for at tage mere uddannelse, så jeg kunne følge med udviklingen. God beslutning, men Fashion industrien både fascinerede og skræmte mig. Jeg fandt ud af, at der var så mange ting jeg gerne ville gøre anderledes. Det blev startskuddet som selvstændig, for jeg ville gøre tingene på min måde. Det er nu 6 mdr siden jeg fik mit CVR nummer og jeg har ikke fortrudt en eneste dag.

DSC_0332

Hvilke værdier har du bygget din virksomhed på, og hvorfor?

Mit brand er en modpol til ”køb og smid væk” kulturen. Jeg laver altså Slow Fashion frem for Fast Fashion. Jeg ved, at der er mange som mig, der tænker mere bæredygtigt og ønsker holdbart, smukt, stilfuldt tøj. Min baggrund som skrædder gør at håndværket og pasformen er i fokus, og når jeg så også vælger de allerbedste materialer er det hele med til at forlænge holdbarheden af tøjet. Kombinationen af god pasform, håndværk og kvalitet er jo det som i sidste ende gør, at det kan blive et stykke yndlingstøj. Der ligger også en historie bag hver af mine styles som jeg synes er vigtig at få med. Et af mine tiltag er at jeg håndvæver mine stofrester ind i dele af kollektionen så jeg får minimeret mit spild. Kunden skal kende tankerne bag for at kunne værdsætte det enkelte stykke tøj og passe godt på det. Jeg sælger helheden og ikke kun det færdige produkt. Jeg har nok altid tænkt lidt anderledes, for det er jo ikke sådan ”man” gør – men det gør jeg altså!

Jeg meldte mig til Ladies First Netværksforløb for at få sparring og et større netværk med ligesindede iværksættertosser som jeg. Det var et fantastisk forløb, som har givet mig så meget mere end jeg forventede. Netværk og venskab med fantastiske kvinder med en skøn energi! Jeg kan virkelig anbefale det.

Hvad har været den største udfordring for dig i din karriere?

Jeg har haft mine udfordringer igennem min karriere, når jeg i et projekt ikke er blevet mødt med forståelsen for vigtigheden i detaljen og at tingene skal gøres ordenligt fra start. Jeg er nærmest blevet mobbet lidt med min perfektionisme, hvilket til tider har været super frustrerende! Jeg har bare ikke ville gå på kompromis. Men helt ærligt, det er jo det der gør, at jeg i dag kan levere et godt gennemarbejdet produkt til kunden, som jeg kan stå fuldt inde for. Så jeg har faktisk vendt det til min styrke og hele mit forretningsgrundlag.

Hvilke drømme og ambitioner har du for dit brand?
Jeg vil i første omgang have min egen konceptforretning/værksted hvor det hele skal summe af kreativitet og god service. Her hænger eget brand på bøjlestængerne som også vil kunne bestilles på mål. Kunderne møder designeren, får historien bag tøjet og de nyindkøbte bukser bliver lagt op imens de venter med et glas bobler i hånden. At give kunden en ekstra købsoplevelse, møde kunden og hele tiden udvikle sig med kunden. Derudover ønsker jeg mit brand hængende i meget få, nøje udvalgte luksusbrand-butikker rundt om i verden. Det er mine ambitioner.

Hvis ikke du var blevet designer, hvad ville du så lave?
Så var det nok blevet noget i retning af… indretningsarkitekt?.. men jeg kan slet ikke forstille mig ikke at lave det jeg laver i dag.

Den der mavefornemmelse - om noget føles rigtigt eller forkert - skal du tage alvorligt. Du ved jo godt inderst inde, hvad der er den rigtige beslutning.

 

Detaljebillede

Hvorfor har du meldt dig til Ladies First Netværksforløb, og hvad får du ud af det?
Som nystartet selvstændig er der utallige udfordringer hele tiden og det er rart at høre om andres erfaringer. Man behøver jo ikke opfinde den dybe tallerken igen hvis man kan drage nytte af andres erfaring vel? Så det var primært for sparring og for at få et større netværk med ligesindede iværksættertosser som jeg. Det har jeg fuldt ud fået indfriet, for det var et fantastisk forløb som har givet mig så meget mere end jeg forventede. Netværk og venskab med fantastiske kvinder med en skøn energi! Jeg kan virkelig anbefale det.

Hvad er dit bedste råd?
Tro på dig selv! Den der mavefornemmelse - om noget føles rigtigt eller forkert - den skal du tage alvorligt. Du ved jo godt inderst inde, hvad der er den rigtige beslutning. Det er nok sådan en kvindeting som man bestemt ikke skal underkende. Ikke alt kan måles i et Excel ark.

Se hele Sabines kollektion på hendes hjemmeside!