Jeg elsker at stå op om morgenen og leve af min passion – Kathrine Laursen

Blog

8. april 2015
| Portræt | Selvstændig

Jeg elsker at stå op om morgenen og leve af min passion - Kathrine Laursen

 

Kathrine Laursen, founder af Laursen Coaching i september 2013. Kathrine er uddannet som certificeret Master Coach, Business Coach, Life Coach og har en bachelor i Virksomhedskommunikation fra Aarhus Universitet. 

Læs mere om Kathrine og Laursen Coaching her:

 

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Kathrine Laursen er medlem af Ladies First Business, Performance Coach og selvstændig med virksomheden Laursen Coaching. Vi talte med Kathrine for et år siden og nu kan du læse mere om hvad der er sket med den lille enkeltmandsvirksomhed siden dengang.

Hvordan gik det til, at du blev selvstændig?

Jeg læste på min bachelor imens jeg tog min første coachuddannelse og egentlig havde jeg ikke overvejet så mange andre muligheder end at læse på universitetet og efterfølgende få et arbejde – jeg levede nok lidt efter “burde” og “skulle”. Men jeg vidste at jeg ville noget inden for coaching, det var her jeg virkelig strålede og følte mig motiveret. Jeg blev optaget på kandidatuddannelsen og tænkte at jeg så kunne bruge min coachuddannelse når jeg engang havde fået en masse erfaring fra arbejdslivet – for jeg kunne da ikke bare følge min drøm og starte virksomhed som 25 årig? Men jeg nåede aldrig at sætte mine ben på kandidatuddannelsen; jeg sprang ud i det uden at vide noget som helst om det at drive en virksomhed. Nu sidder jeg og har ikke én eneste gang fortrudt. Jeg elsker at stå op om morgenen og leve af min passion – jeg er meget taknemmelig!

Der findes jo virkelig mange coaches på markedet – hvordan har du arbejdet med brand og profilering i forhold til at skille dig ud af mængden?

Jeg har først og fremmest givet mig selv tid til at prøve lidt forskelligt af – det har været nødvendigt for mig at prøve at gå lidt forskellige veje for så at finde min plads. Meget hurtigt fandt jeg ud af at netværk er super vigtigt for mig – især i denne branche hvor der netop er mange andre. Jeg bruger rigtig meget tid på at pleje og udvide mit netværk. Mine videoblogs på min hjemmeside har også gjort en stor forskel da jeg kommer bredt ud på de sociale medier – jeg får rigtig mange henvendelser på baggrund af disse. Jeg vil også understrege hvor stor en forskel det har gjort for mig at sparre med inspirerende mennesker i mit netværk, som er dygtige til noget helt andet end mig og derfor ser på mig og mit produkt med andre øjne.

Det er meget normalt at “forelske” sig i de mennesker, som besidder egenskaber vi selv ønsker at udleve mere.

 

Jeg benytter selv en coach i de perioder hvor jeg har mange ting som fylder i mit hoved – for mig er det en god måde at koble af på og få fornyet energi..

Benytter du dig selv af en coach? Og har du et forbillede, en rollemodel eller en mentor, som du bruger i dit arbejdsliv?

Ja, jeg benytter selv en coach i de perioder hvor jeg har mange ting som fylder i mit hoved – for mig er det en god måde at koble af på og få fornyet energi. Mine rollemodeller og mentorer afhænger af hvor jeg er i livet og hvad jeg føler jeg har brug for. Det er meget normalt at “forelske” sig i de mennesker, som besidder egenskaber vi selv ønsker at udleve mere.

Hvad arbejder du med lige for øjeblikket?

Jeg har altid klienter i individuelle forløb – i øjeblikket har jeg næsten fyldt op. Derudover har jeg mange oplæg på gymnasier i hele Danmark omkring, hvordan du skaber en god præstation til eksamen. Til maj starter jeg som ekstern underviser på et kursus i “kommunikation i praksis”, det bliver vildt spændende.

Jeg er rigtig stolt af, at jeg har fået en virksomhed op at stå, hvor kunderne kommer til mig.

Jeg sørger for at være omringet af andre når jeg har brug for det

Hvad er du mest stolt af at have opnået som selvstændig?

Jeg er rigtig stolt af, at jeg har fået en virksomhed op at stå, hvor kunderne kommer til mig og hvor det ikke altid er mig som er ude at hente dem. Det er rigtig fedt!

Er det aldrig ensomt at være selvstændig?

Det kan det godt være, men jeg oplever det ikke så ofte længere. Jeg er jo så priviligeret at jeg selv bestemmer over min tid, så jeg sørger for at være omringet af andre når jeg har brug for det. Det kan eksempelvis være når jeg skal lave administrative opgaver, så kan det være meget hyggeligt at sidde med andre selvstændige, som også arbejder alene.

Hvorfor har du tilmeldt dig netværksforløbet Ladies First Business, og hvad får du ud af at deltage?

Jeg har tilmeldt mig for at udvide mit netværk og lære en masse initiativrige selvstændige kvinder at kende. Det giver en masse inspiration og god energi at være en del af Ladies First Business.