Jeg valgte, at sætte mig selv og min karriereudvikling først

Blog

9. december 2015
| Portræt

Jeg valgte at sætte mig selv og min karriereudvikling først

Anna Jein er nyansat projektmanager hos Unibet, og har netop afsluttet Ladies First Netværksforløb i København. Vi har taget en snak med hende om at sætte sig selv og sin karriereudvikling først, om at holde op med at lade "den pæne pige" bestemme, og om, hvorfor netværk er så vigtigt.

Navn: Anna Jein
Uddannelsesbaggrund: Bachelor i Marketing og Spansk fra CBS. Derefter MSc i Business Language and Culture med fokus på Leadership and Management Studies (MSc BLC LMS).
Samtidigt læste jeg CEMS MIM på CBS/SSE – det vil jeg varmt anbefale folk at gøre! Jeg fik et enormt stort netværk rundt omkring i Europa og fik en praktisk tilgang jeg kunne matche med den mere akademiske tilgang fra MSc’en.
Nuværende beskæftigelse: Jeg har det sidste år arbejdet for BASE cph, et management consultancy med fokus på pharma branchen. Her har jeg især arbejdet med projektledelse og forandringsledelse, blandt andet i IT implementeringsprojekter.

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvad er det næste skridt, du drømmer om at tage i din karriere?

Jeg har lige accepteret et job fra min tidligere arbejdsgiver, Unibet. Her har jeg fået tilbudt drømmestillingen, hvor jeg får lov til at anvende mine stærke kompetencer indenfor kommunikation, relationer, forandringsledelse, og projektledelse. Da jeg før har arbejdet over 4 år hos Unibet, håber jeg på at kunne starte lige på og anvende de stærke relationer, jeg allerede har i organisationen.
Det var dog ikke helt uden en masse overvejelser, at jeg sagde ja til jobbet. Jeg havde nemlig sagt ja til en anden stilling inden, som jeg glædede mig utrolig meget til at starte i. Jeg havde en god kemi med min kommende chef og glædede mig meget til at skulle arbejde med hende og lære et nyt område at kende. Lidt over en måned inden jeg skulle starte, blev jeg kontaktet af min tidligere arbejdsgiver, Unibet, der tilbød mig en stilling. Min første tanke var, at selvfølgelig kan jeg ikke det, jeg har jo allerede underskrevet kontrakt med et andet sted.

Det var nok den ”pæne pige” i mig, der ikke kunne se mig selv som sådan en der sætter sig selv først og bryder en kontrakt – det ville jo skabe ekstra arbejde og besvær for nogle mennesker.

Efter mange overvejelser og diskussioner med venner, kæreste og familie, besluttede jeg mig alligevel for, at Unibet gav mig en mulighed jeg ikke kunne sige nej til. Jeg skal arbejde med et projekt der giver mig berøring med øverste ledelseslag og med en størrelsesorden jeg slet ikke har arbejdet med før. Karrieremæssigt er det en kæmpe mulighed for at udvikle mit CV i bredden. Oven i det, tilbød de mig en større lønpakke og bedre kontraktuelle forhold. Så efter mange overvejelser frem og tilbage, valgte jeg altså at sætte mig selv og min karriereudvikling først.

Overvejelserne har medfødt utrolig mange gode snakke med min kæreste og min omgangskreds omkring prioriteter og balancen mellem privatliv og arbejdsliv – da jobbet i Unibet blandt andet kommer til at medføre lidt rejser og dermed mindre tid derhjemme. Det har været en god og sund proces og jeg tror den største take-away for mig er, at hvis jobbet føles helt rigtigt og man har det sjovt med det man laver, er det nemmere at få balance i hverdagen, da mange sociale behov dækkes på arbejdspladsen og grænsen mellem arbejds- og privatliv derfor bliver mere flydende. Det betyder også at jeg kommer hjem fra job med mere energi og bedre humør.

At sidde i det forkerte job kan virkelig dræne mig for energi selvom det ikke nødvendigvis har betydet længere arbejdstimer/højere arbejdspres.

Jeg var utrolig ked af at skulle ringe op til den anden arbejdsgiver og fortælle dem om min beslutning og var rystende nervøs da jeg sad med telefonen i hånden. Men som så mange gange før i livet, blev jeg utrolig positivt overrasket. Hun var utrolig professionel og indlevelse, hun var ærgerlige, men kunne selvfølgelig forstå, at sådan er livet og jeg skulle vælge, hvad der føltes bedst for mig selv.

Hvad er det bedste, der er sket i din karriere indtil videre?
Det bedste der er sket, er helt sikkert at jeg har været så heldig at have mulighed for at arbejde i og med forskellige kulturer. Jeg tror det er sundt for alle at komme ud og opleve hvordan andre kulturer bærer sig ad og få udvidet sin horisont. Det er udfordrende og til tider utroligt hårdt, men samtidigt sjovt og spændende.

Hvad har du lært mest af i din karriere?
At blive smidt på dybt vand. At tage risikoen og hoppe ud hvor der er dybest.

Jeg synes ikke selv jeg er særlig risikovillig, men jeg har alligevel flere gange taget et spring, jeg ikke helt troede jeg kunne. For eksempel tog jeg et semester til Mexico på min bachelor og var den eneste europæer på universitetet. Det var skræmmende og voldsomt, men jeg lærte helt vildt meget – og det gjorde mig nok også lidt modigere.

Hvad er den største udfordring i din karriere hidtil?
At jeg var så glad for at være i udlandet, men samtidigt savnede min familie og veninder og venner helt vildt! Efter næsten 5 år i udlandet valgte jeg at sætte mine relationer først og vendte hjem til DK og jeg har ikke fortrudt det i et sekund! Det job jeg vendte hjem til var ikke spot on, men jeg har lært utrolig meget det seneste år og nu har jeg mødt drømmemanden, er omgivet af familie og venner – og har ovenikøbet fået tilbudt en fantastisk stilling her i Kbh.

Hvorfor har du tilmeldt dig Ladies First netværksforløbet i KBH?

Jeg kunne godt tænke mig at møde andre i samme situation som mig. Jeg forestillede mig at det ville være rart at møde nogle ligesindede som ikke kendte mig på forhånd, og det har virkelig givet mig bedre mulighed for at fokusere på at sparre omkring karrierevalg og udfordringer – og forløbet lever til fulde op til mine forventninger. Jeg har mødt nogle virkelig cool ladies, og får enormt godt input hver gang vi mødes.

Hvad er netværk for dig?
Netværk for mig er formelle og uformelle relationer til mennesker på tværs af interesser, baggrunde, grænser… ja alt. Det er en vigtig del i mit liv at have nære relationer med mange forskellige mennesker, jeg kan godt lide at blive udfordret og få input fra mennesker der ikke nødvendigvis ser alle situationer på samme måde som jeg selv gør.

Hvorfor er netværk vigtigt?
Netværk er vigtigt fordi vi ikke kan alt selv og ikke kan vide alt om alting. Derfor er det vigtigt at have et stærkt netværk at trække på, sammen kan vi meget mere.