Succeskriteriet er, at jeg vågner glad op, hver dag!

Blog

13. juli 2016
| Portræt | Selvstændig

Succeskriteriet er, at jeg vågner glad op, hver dag!

Mette Maria Terp er serieiværksætter og har netop søsat sin nyeste virksomhed, TreatMeNow. Og så har hun været på Ladies First netværksforløb i København hele to gange. Vi har taget en snak med Mette Maria om vigtigheden af at turde fejle, succeskriterier og selvfølgelig vigtigheden af et godt netværk. 

 

Mette Maria Terp

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Navn? Mette Maria Terp
Uddannelsesbaggrund? Jeg er ved at tage en master i social science- innovation and entrepreneurship og har en Bachelor i engelsk og kommunikation, samt den 4-årige frisøruddannelse, hår- og makeup-artist.
Nuværende beskæftigelse? Stifter af TreatMeNow

Hvordan fik du idéen til Treat Me Now?
Jeg fik ideen til TreatMeNow da jeg først og fremmest er ret spontan anlagt. Når jeg vil noget, skal det være nu nu nu! Så hvis jeg f.eks. havde lyst til en massage samme dag, synes jeg det var mega irriterende at jeg skulle bruge så meget tid og energi på at finde en som rent faktisk havde en ledig tid samme dag. Samtidig havde jeg også på daværende tidspunkt en frisørsalon, som også oplevede huller ind i mellem, så jeg tænkte at der måtte være et behov for begge sider.

Hvor langt tid har det taget, at komme fra idé til virksomhed?
Puha, det har taget den del tid. Nok omkring halvanden års tid.

Hvad er det næste skridt, du drømmer om at tage i din karriere og har du en plan for, hvordan du vil gøre det?
TreatMeNow er stadig i opstartsfasen, så der bliver taget mange nye skridt løbende. Det er en super spændende (og lærerig) process, men jeg tror også det er svært at planlægge alt for meget. Når jeg kigger tilbage kunne jeg i hvert fald umuligt have planlagt/forudset alt det der er sket allerede.

Hvad er det bedste, der er sket i din karriere indtil videre?
Jeg har været iværksætter siden jeg var 19år og det har budt på SÅ mange fede ting (selvfølgelig også mindre gode;)). Jeg vil ikke sige en bestemt ting, men det der giver mig glæde er, at få ideer og kunne handle på dem- og det må man sige, jeg har rig mulighed for som iværksætter. Jeg elsker alt ved at være iværksætter og jeg ville aldrig bytte det for noget andet- også i de hårde perioder.

Hvad har du lært mest af i din karriere?
Jeg har lært virkelig mange ting- og det gør jeg stadig! Nogle ting jeg kan nævne er bl.a. udtrykket

If you are gonna fail - fail fast!

Altså, hvis du fejler, så kom hurtigt videre. Jeg har fejlet mange gange - og har også mistet en del penge. Første gang jeg fejlede big time lå jeg virkelig søvnløs i flere uger- nu har jeg lært at hvis jeg fejler, så er det bare at sige “Okay, det var ikke så godt- hvad er næste skridt?”.
En anden ting jeg også har lært, er at det er virkelig vigtigt at jeg er glad i ALT det jeg laver.

For mig er succeskriteriet ikke kun at have en virksomhed i vækst - det er lige så meget at vågne glad op hver evig eneste dag og glæde mig til alt det dagen har at byde på.

Sådan har det ikke altid været, men jeg kender mig nu efterhånden selv så godt, at jeg ved hvad der virker for mig.
En sidste ting, som jeg virkelig har lært de seneste par år, er hvor vigtig jeg omgiver mig med de rigtige mennesker. Når jeg siger rigtige, så mener jeg rigtige for mig. Jeg har førhen haft relationer, som har drænet mig for energi og nogen som har tvivlet på mine drømme og derfor ikke rigtig har støttet mig så meget.
Jeg er derfor rigtig meget opmærksom på hvem jeg omgås med og jeg foretrækker klart at omgive mig med andre inspirerende, positive og seje personer, for det ved jeg, er med til at give mig energi.

Hvad er den største udfordring du står overfor lige nu?
Igen, vi er stadig i opstartsfasen og der er udfordringer hele tiden, hehe.

Hvad har du af gode råd til andre med iværksætterdrømme?
Jeg har mange! Først og fremmest- prøv at identificer hvad der er, som har holdt dig tilbage i at rykke på din iværksætterdrøm. Er det fordi du ikke føler du har de evner som der skal til eller har du simpelthen ikke selvtilliden/troen på at det nok skal lykkes? Uanset hvad grunden er, så kan du lære alle de ting som der skal til for at blive iværksætter. Jeg har selv læst utrolig mange bøger om de kompetencer jeg følte jeg manglede - og så blev jeg bedre og bedre ved at implementere de ting og viden jeg lærte skridt for skridt.
Et andet råd hvis du sidder og tænker “Hvor filan skal jeg starte?" Så er det at skrive de ting ned, som du mangler svar på. Og så simpelthen gå slavisk igennem listen.

Et sidste råd er at spørge én til råds, som allerede har gjort det, du gerne vil gøre. Det her råd kan spare dig for for dyre lærepenge!

Du har været på Ladies First Netværksforløb to gange nu - hvad er det LF har, som andre ikke har?
Jeg elsker som sagt at omgås inspirende personer! Og det må man sige Ladies First har 😉

Hvad betyder netværk for dig?
Netværk betyder virkelig meget for mig- og det er noget jeg gør rigtig meget ud af. Jeg hørte en gang en som sagde noget i retning af:

You are where you are today because of the people you met along the way

Og det giver rigtig meget mening for mig. For når jeg tænker tilbage på alle de store ting som er sket i mit liv som iværksætter, så er det pga. folk jeg har mødt henad vejen. Jeg er derfor rigtig åben overfor events, kaffemøder, social gatherings osv, for man ved aldrig hvem der kan åbne den næste dør. Og ja, så kan jeg som sagt godt lide at hænge ud med inspirerende mennesker ;-))

 

Er du også interesseret i at deltage på efterårets netværksforløb, så læs mere på vores hjemmeside eller på Facebook